CRNA GORA

Osumnjičenoj za pokušaj ubistva sina određen pritvor

Kako je riječ o stranoj državljanki, tužiteljica je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnost od bijega, ali i zbog utjecaja na svjedoke koji tek trebaju biti saslušani

Državljanka Srbije M. P. prilikom privođenja

Vijesti.me

5.12.2018

Četrdsetogodišnja državljanka Srbije M. P., koja je osumnjičena da je u utorak večer pokušala ubiti svog sedmogodišnjeg sina, od jučer se nalazi u spuškom zatvoru. Njoj je nakon saslušanja dežurna tužiteljica Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.

Advokat Božo Milonjić, koji po službenoj dužnosti zastupa osumnjičenu, za "Vijesti" je kazao da je M. P. iznijela odbranu tokom koje je negirala izvršenje krivičnog djela.

- Međutim, kako je riječ o stranoj državljanki, tužiteljica je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnost od bijega, ali i zbog utjecaja na svjedoke koji tek trebaju biti saslušani - kazao je advokat Milonjić.

Sedmogodišnji dječak, podsjetimo, doveden je u utorak večer u Dječiju bolnicu u Podgorici nešto poslije 19 sati s više ubodnih rana u predjelu grudi. Nakon toga je hitno operiran. Nakon operacije dječak je stabilno i van životne opasnosti.

Povodom ovog događaja, oglasili su se i iz Uprave policije.

- Službenici OB Cetinje su obaviješteni od Hitne medicinske pomoći da su preuzeli sedmogodišnjeg dječaka s povredama po tijelu koje su nastale, najvjerovatnije, usljed dejstva oštrog predmeta.

Dječak je hospitaliziran.

Poduzimajući mjere i radnje i na osnovu prikupljenih saznanja od građana, u koordinaciji s državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, policijski službenici su uhapsili M. P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, piše u saopćenju.

Sve se dogodilo u unajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, a slučaj su policiji prijavile komšije osumnjičene.

- Dokaskom do kuće gdje je boravila osumnjičena sa sinom, policija je zatekla zaključana vrata, a po ulasku i jeziv prizor. Krv je bilo svuda - kaže sagovornik "Vijesti" i dodaje da je tokom izviđaja pronađen i nož kojim je, sumnja se, M. P. pokušala ubiti sina.

Prema nezvaničnim saznanjima, dječak je i ranije fizički zlostavljan od majke. Ipak, i pored špekulacija koje su se mogle čuti da su majku djeteta više puta komšije pravljivale nadležnim organima, iz cetinjskog Centra za socijalni rad tvrde da njima nije stizala nijedna prijava protiv osumnjičene.

- Na evidenciji JU Centar za socijalni rad nije evidentirana nijedna prijava nasilja u porodici M. P. Porodica M. P. nije ostvarivala nijedno pravo iz Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.