SARAJEVO Detalji napada na maloljetnika u Kranjčevićevoj ulici

Dječaka tukli ciglom zbog kifle

Momak je bio bez svijesti i krv mu je curila, tri minute smo ga polijevali vodom da dođe sebi, kazao nam je očevidac koji je pozvao Hitnu pomoć

B. CERIĆ
13.12.2018 23:38

Povrijeđeni mladić u vozilu Hitne pomoći

Foto: (Foto: M. Kadrić)

Maloljetnika koji je u utorak povrijeđen u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu, kako saznajemo, pretukli su vršnjaci zbog kifle. Kako saznajemo, jedan od maloljetnika udario ga je ciglom po glavi, ali srećom, nije bilo težih posljedica.

Kupovali užinu

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se jedan od očevidaca (identitet poznat redakciji) nemilog incidenta, koji se neposredno nakon napada našao na mjestu događaja i pozvao Hitnu pomoć.

On smatra da se radilo o teškom vršnjačkom nasilju među učenicima obližnjih srednjih škola.

- Iznenadilo me je što je policija slučaj tretirala samo kao narušavanje javnog reda i mira. Dijete je moglo nastradati. Vidio sam komešanje djece i prišao sam da vidim šta se dešava. Momak je bio bez svijesti i krv mu je curila. Prišao je još jedan stariji čovjek pa smo ga podigli. Tri minute smo ga polijevali vodom da dođe svijesti – ispričao nam je očevidac.

Kazao nam je da su u pitanju učenici koji su u srijedu prije podne na odmoru kupovali užinu o obližnjim pekarama.

  • Mjesto gdje je napadnut
    Mjesto gdje je napadnut

- Izbila je svađa. Mali je udaren zbog kifle. Kad sam pitao djevojčice čime su ga udarili, one su mi pokazale na šamotnu ciglu, sličnu onima koje se koriste u termoakumulacionim pećima - kazao nam je naš sagovornik.

Ostali pobjegli

Ljakari Hitne pomoći maloljetniku su u vozilu ukazivali ljekarsku pomoć kako bi zaustavili krvarenje iz nosa. Nakon toga je prevezen u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi dodatnih pregleda.

Nama informacija o tome da li je policija pronašla ostale aktere ovog događaja, koji su se nakon napada razbježali.

NA VRH