TUZLA

Emir Džinić ubijen rikošetom

Smrtonosna povreda Džiniću nanesena upotrebom pištolja Beretta, ali se ne zna ko ga je koristio

Mehić: Nosio Heckler

Piše: E. SKOKIĆ

6.2.2019

U nastavku suđenja Damiru Mehiću Bibiju, njegovom bratu Amiru Mehiću i Amiru Lisičiću, koji su optuženi za krivično djelo ubistva, te Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću, koji su optuženi za krivično djelo učestvovanja u grupi koja je počinila krivično djelo, svoj nalaz i mišljenje Sudskom vijeću pod predsjedavanjem sudije Samira Jusičića iznijeli su sudski vještaci Bruno Franjić i Elvira Karahasanović.

U iscrpnom nalazu i mišljenju sačinjenom na desetine strana, Franjić i Karahasanović su konstatirali kako ustrelna povreda na lijevoj strani tijela Emira Džinića, koja je ujedno bila i smrtonosna, nije mogla nastati iz automata marke Heckler, koji je kritičnog dana, prema navodima u optužnici, nosio optuženi Damir Mehić Bibi.

Smrtonosna povreda Džiniću, prema nalazu i mišljenju vještaka, nanesena je upotrebom pištolja Beretta i to rikošetom. No, trenutno se ne zna ko je u krvavom obračunu 22. juna 2013. godine ispred kafeterije „Sagitarijus“ koristio ovo oružje.

U obračunu je teško ranjen Denis Rahmanović, kome se sudi, te Nail i Amir Hodžić, rođaci Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji je u ovom predmetu trebao  svjedočiti, ali boravi van granica BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.