ISTRAGA

Tragovi zločina vode ka Srbiji?

Privedeno više osoba iz kriminalnog miljea, neki su vođeni na poligraf, ali su prošli l Provjerava se umiješanost određenih osoba iz Srbije i Crne Gore

Mafijaška sačekuša odigrala se ispred kluba “Sparta” u Lukavici

Piše: O. MATAVULJ

14.2.2019

Ubistvo Miloša Ostojića (30) iz Istočnog Sarajeva još je misterija za istražitelje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji ni poslije dva i po mjeseca nisu otkrili dokaze koji bi ih odveli do izvršilaca i nalogodavca ove surove likvidacije.

Umro u bolnici

U policiji saznajemo da se na slučaju aktivno radi te da je određeni segment istrage usmjeren prema susjednoj Srbiji, ali i Crnoj Gori.

- Provjeravamo sve informacije i indicije do kojih dođemo i učinit ćemo sve da se taj slučaj rasvijetli. Tokom dosadašnje istrage privedeno je više osoba iz kriminalnog miljea, neki su vođeni na poligraf, ali su prošli. Istraga se kreće u više pravaca i provjerava se umiješanost određenih osoba iz Srbije i Crne Gore - kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da se istražuje i mogući motiv za ubistvo i uvjeren je da je policija na putu da ga otkrije, ali zbog zaštite istrage detalje nije mogao komentirati.

Ostojić: Ubijen sa tri hica

Miloš Ostojić, koji nije imao kriminalni dosje, ubijen je 1. januara u mafijaškoj sačekuši ispred prepunog kluba “Sparta” u Lukavici, u kojem se slavila repriza Nove godine. Kobne noći, Ostojić se u 23 sata u društvu prijatelja dovezao džipom do kluba, čiji je vlasnik.  

Ubica ga je čekao u zasjedi i, kad je iz džipa krenuo u klub, prišao mu je i iz neposredne blizine sleđa u njega ispalio više metaka iz automatske puške. Ostojić je pogođen sa tri hica i preminuo je ubrzo po prijemu u bolnicu.

Pomagač u vozilu

Ubica je pobjegao Golfom 5, koji je zapaljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i izgorjela puška. Istragom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da je ubica imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu. Na osnovu izjava svjedoka, sumnja se i da je u pratnji Golfa bio još jedan automobil, i to Audi, koji do sada nije otkriven.

Poslali poruku?

Porodica Miloša Ostojića veoma je imućna. Vlasnici su više firmi i pekare “Zlatno zrno” pa se ne isključuje mogućnost da su zbog toga bili na meti kriminalnih grupa. Zbog načina na koji je ubistvo izvršeno, profesionalno i pred velikim brojem očevidaca, špekulira se i da su ubice time željele da pošalju poruku, ali kome i zašto, za sada nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.