ISTOČNO SARAJEVO

Mladić prijavljen Tužilaštvu jer je zapalio Mercedes sina ubijenog Riste Jugovića

Porodica Jugovića sumnja da je ubistvo organizirano i da je povezano sa “nelegalnom i sumnjivom privatizacijom osiguravajućeg društva Jahorina”

Dž. P.

14.2.2019

Pripadnici Policijske stanice Pale jučer su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj protiv Srđana Soklovića (22) s Pala zbog sumnje da je zapalio Mercedes vlasnika Mire Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića. 

Risto Jugović ubijen je 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće na Palama. Pogođen je sa više hitaca iz vatrenog oružja kalibra 7,65 milimetara.

Prije rata bio je zaposlen u preduzeću "Famos" Pale, "Crvena zastava" Kragujevac i Narodnoj banci BiH. Funkciju generalnog direktora SOD "Jahorina" obavljao je od 1992. godine.

Tri dana prije smrti Jugović je u Banjoj Luci održao konferenciju za novinare na kojoj je objavio da će biti ubijen i da se protiv njega s najviših nivoa vlasti u Republici Srpskoj vodi “hajka” i da je izložen konstantnim političkim, policijskim i medijskim pritiscima.

Porodica Jugovića sumnja da je ubistvo organizirano i da je povezano sa “nelegalnom i sumnjivom privatizacijom osiguravajućeg društva Jahorina”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.