SARAJEVO

Bulbul se nagodio s Tužilaštvom: Pristao na zatvor od 15 mjeseci i novčanu kaznu od 100.000 KM

Selma Delić, prema sporazumu, trebala bi izdržati zatvorsku kaznu od 14 mjeseci

Bulbul: Priznao krivicu

Piše: Avaz.ba

27.2.2019

Selvedin Bulbul koji je u februaru prošle godine uhapšen u akciji "Neon" zbog navođenja na prostituciju i pranja novca i drugoptužena u ovom slučaju, Selma Delić, sklopili su sa Tužilaštvom KS sporazume o priznanju krivnje. 

Bulbul se potpisivanje sporazuma sa Tužilaštvom KS nagodio na zatvorsku kaznu od 15 mjeseci, a sporazumom je navodno predviđeno i da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist u iznosu od 100.000 KM. Selma Delić, prema sporazumu, trebala bi izdržati zatvorsku kaznu od 14 mjeseci.

Ostali optuženi u ovom slučaju Ehlimana Čehajić, Lamija Avdić i Arnela Ožegović za sada nemaju namjeru sklapati sporazume o priznanju krivnje. 

Bulbul i njegove saučesnice optuženi su da su 2008. do 2018. godine organizirali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu "Orlando" u sarajevskom naselju Dobrinja. Za to su, prema optužnici, vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Djevojke su usluge pružale u separeima i u toaletu objekta, a posebno se plaćalo i maženje klijenata ili ples za njih. Također, u piće su klijentima sipali i prah za potenciju kako bi potentniji i više tražili seksualne usluge.  Nelegalan rad objekta inspkeciji i policiji je prijavljivan u nekoliko navrata, rečeno je tokom suđenja, ali je Bulbul uporno tvrdio da se radi o prostorijama u kojima se okupljaju bivši borci. Sklopljeni sporazumi razmatrat će se na ročištu koje je zakazano za 4. mart. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.