AVAZ SAZNAJE

Penzioneru od šoka puklo srce

Nailu Gradišiću teška povreda glave nanesena pesnicom

Istražitelji na licu mjesta: Uzete izjave od svjedoka

Avaz.ba

10.4.2019

Sarajevski istražitelji izvršili su još jedan uviđaj u unutrašnjosti kuće penzionera Naila Gradišića (79) u ilidžanskom naselju Otes.

 Analiza krvi 


Starac umro prije dolaska policije

On je usmrćen u petak nakon što je zatekao provalnike u svom domu. Kako nezvanično saznajemo, uzrok Gradišićeve smrti je srčani udar, a na glavi je imao tešku povredu, koju mu je provalnik nanio pesnicom.

Inspektori su ponovo izuzeli tragove iz prostorija te su ih poslali na vještačenje. Analizom krvi koja je pronađena na mjestu događaja, utvrđeno je da je to Gradišićeva krv. Pronađeno je i nekoliko otisaka prstiju, ali za sada nije utvrđeno da li neki od njih pripada osumnjičenima. Kako nezvanično saznajemo, isljednici se ne nadaju previše u ove tragove, jer je počinilac, navodno, imao rukavice na rukama.

 Izjava sestre

Prema izjavi Gradišićeve sestre Zejfe, koja je bila s njim u momentu napada te se borila sa provalnikom, koji ju je odgurnuo, sačinjen je fotorobot, koji je proslijeđen svim policijskim upravama. Ona je, kako je kazala istražiteljima, ranije viđala napadača, ali ne zna kako se zove.

Prema prvim informacijama nakon napada, Nail, koji je bio u teškom stanju, uspio je doći do prvog komšije i kazati da je u kući zatekao provalnika, koji ga je povrijedio.

Nedugo nakon toga je umro na stepeništu ne dočekavši policiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.