SARAJEVO

Svirepo ubistvo Ammara Kapidžića: Amel Kurtić sedam mjeseci kovao plan za osvetu

Kapidžići sumnjaju da je pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kad je Amel Kurtić teško ranjen, povezana s ubistvom

Dovođenje jednog od osumnjičenih

Piše: Dž. PORAČANIN

11.6.2019

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su osumnjičeni da su u subotu navečer u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija učestvovali u svirepom ubistvu Ammara Kapidžića (27), pritvoreni su prema odluci Kantonalnog suda Sarajevo. Kapidžić će danas biti ukopan na mezarju Kovači u Hrasnici.

Teško ranjen

Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29), ubio se iste noći hicem iz pištolja u Konjicu. U prvi mah se kao motiv za zločin spominjao novčani dug, ali saznajemo da Ammarova porodica negira da je mladić ikome išta dugovao i sumnjaju da je pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kad je Kurtić teško ranjen, povezana s ubistvom. 

Kapidžić: Smrt u 27. godini

Kurtić je, inače, nakon pucnjave završio u invalidskim kolicima, a policiji nikad nije htio otkriti ko ga je ranio nego je kovao plan za osvetu.

Smirivao svađu

Prema izjavama datim u policiji i Tužilaštvu, Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu, navodno, duguje 700 maraka. To je, kako saznajemo, bio povod da ga pozovu da izađe iz kuće da bi ga likvidirali.

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se, kako je ispričao istražiteljima, posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu nikad neće vratiti dug.

Potom se Iglica vratio u automobil. Kurtić je nakon toga, prema izjavama datim u Tužilaštvu, odlučio da sam smiri situaciju, ali ga je Kapidžić, navodno, počeo vrijeđati. Kurtić je, onda, izvadio pištolj i ubio mladića.

Kurtić: Pucao sebi u glavu

Izašli iz vozila

Kurtić, Iglica i Šojko pobjegli su nakon ubistva prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic. Kurtić je prijateljima rekao da napuste vozilo te je ispalio sebi hitac u glavu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.