UŽAS

Raskomadao mačića na parkingu pa ga htio baciti u krušnu peć

Ovom događaju svjedočio je jedan građanin koji je slučaj prijavio lokalnom udruženju koje brine o životinjama

Ilustracija. Agencije

I. K. / Avaz.ba

28.8.2019

Potpuno suludi čin jednog pizza majstora iz Varaždina nije prošao neprimjećeno. 

Muškarac je, naime, na parkingu jedne pizzerije u gradu, sjekirom raskomadao mačića. Namjera mu je bila potom baciti ostatke osakaćene životinjice u krušnu peć, no od toga je odustao, piše Varaždinski.hr.

Ovom događaju svjedočio je jedan građanin koji je slučaj prijavio lokalnom udruženju koje brine o životinjama, a oni policiji. 

- Prema riječima čovjeka koji je nazvao, tamošnji pizza-majstor sjekirom je raskomadao mačića te ga je zatim želio baciti u krušnu peć. Ipak, kao što nam je rekla osoba koja je prijavila, od toga je odustao te je životinju navodno odvezao na Dravu - ispričala je Gordana Lacko, predsjednica Udruge Spas.

Lacko je i prijavila ovaj slučaj policiji, koja je, kako kaže, vrlo brzo reagirala, a na prijavljenoj lokaciji pronašla je lokvu krvi. Ona je kontaktirala i navodnog počinitelja ovog gnusnog čina. 

- Upitala sam ga je li moguće da je to učinio, na što je on bez imalo emocija rekao 'Jesam, ubio sam mačića'. Isto tako rekao je da ima porodicu te da ne želi da događaj dospije u javnost. Rekla sam da je slučaj prijavljen policiji. To je katastrofa. Sreća u nesreći je da postoje oni koji su u stanju slučaj prijaviti i neće šutjeti. Iako je prijava bila anonimna, zahvaljujem čovjeku jer je to moglo proći neprimjećeno - rekla je Lacko za Varaždinski.hr.

Šta je čovjeka motiviralo da usmrti nedužnu životinju nije poznato. Policija je potvrdila da su zaprimili prijavu, a istraga još uvijek traje.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.