AVAZ SAZNAJE

Pekar Kemo Trnčić odselio s porodicom

Kuća i dvorište u naselju Otes gdje je početkom godine pod sumnjivim okolnostima nastradao gluhonijemi Mermin Kovačević zvani Braco, sablasno prazna

Trničić u sudnici. Arhiv

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

19.9.2019

Iako je prošlo više od devet mjeseci od pucnjave u naselju Otes na Ilidži u kojoj je pod sumnjivim okolnostima nastradao gluhonijemi autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva, još uvijek nije podignuta optužnica protiv Kemala Trnčića zvanog Kemo (41), pekara iz Prijepolja.

Oduzet pasoš

Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Dženan Zagorac, koji po službenoj dužnosti brani Trnčića, koji se sumnjiči za krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Zagorac nam je rekao da je Trnčić u međuvremenu pušten na slobodu.

- Izrečene su mu mjere zabrane napuštanja mjesta boravka, a oduzeti su mu i dokumenti – dodao je Zagorac.

Trnčić, naime, nema naše dokumente te mu je oduzet pasoš Srbije, čiji je državljanin. Naš sagovornik nema odgovor na pitanje zašto nije podignuta optužnica te je dodao da je to pitanje za Tužilaštvo.

Nastradali Kovačević bio je komšija Trnčića. Poslije tragedije nekoliko komšija je za „Avaz“ kazalo da je Kovačević navodno bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić, navodno zatekao u kući. Nakon nemilog događaja privođena je i Muhović, ali je ubrzo puštena na slobodu.


U kući niko ne živi. M. Kadrić

Iz sarajevskog Tužilaštva kazali su da čekaju nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

Svezana taraba

Ekipa „Avaza“ posjetila je mjesto gdje se sve odigralo 5. januara. Međutim, dočekala nas je taraba, koja je svezana debelim električnim kablom , što nam je odmah odavalo utisak da tu više niko ne živi. U razgovoru s komšijama saznali smo da pekara Kemu, kako su ga zvali, niko nije vidio od momenta tragedije.

- Viđali smo mu ženu i djecu, ali više ni njih nema – govore komšije.


Tvrdio da su bili kao braća

Nakon smrti Kovačevića, komšije su tvrdile da su čuli više pucnjeva ili eksplozija. Budući da se sve odigralo u vrijeme praznika, svi su mislili da je da je riječ o šenlučenju ili petardama. Na licu mjesta pronađeno je više čahura.

Trnčić je tokom ročišta za određivanje pritvora tvrdio da su on i Kovačević bili kao braća te da je lično otrčao do njegove kuće kako bi rekao šta se dogodilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.