ZLOČIN

Užas kod Srpca: Mladić svirepo ubio djevojku pa se objesio

U toku je uviđaj

Mladić na svirep način ubio djevojku, a potom izvršio samoubistvo. Arhiv

Piše: O. Ma. / B. G.

17.12.2019

Dva beživotna tijela pronađena su večeras u Razboju Lijevčanskom kod Srpca, potvrđeno je u PU Bosanska Gradiška. 

- PS Srbac zaprimila je prijavu da su u Razboju Lijevčanskom pronađena dva tijela. U toku je uviđaj, kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, nakon čega će biti poznato više informacija - navode u PU Bosanska Gradiška.

Nezvanično saznajemo da se radi o 20-godišnjoj djevojci s područja općine Gradiška i 24-godišnjem mladiću iz Razboja. Prve informacije s terena ukazuju da je mladić na svirep način ubio djevojku, a potom je izvršio samoubistvo.

Prema prvim informacijama radi se o Đurici T. (23) iz Razboja koju je večeras je na brutalan način nožem ubio  M.B. iz Trošelja kod Nove Topole, a potom je učinio samoubistvo vješanjem. 

Mještani Razboja pričaju da se zločin odigrao u vikendici koju je koristila porodica od mladića. Navodno je 24-godišnjak djevojku doveo u vikendicu, gdje ju je maltretirao i ubio. Potom je pozvao članove svoje porodice i saopćio im šta je učinio, navodeći da će se ubiti. Oni su odmah otišli do vikendice, ali je već bilo kasno i zatekli su dva tijela.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.