NEVJEROVATNO Građani gube vjeru u pravosuđe

Jednom od ubijenih u Splitu prije dva mjeseca pronađeni heroin i vaga: Zašto nije bio u pritvoru

Zamjenik općinskog državnog advokata u Splitu u ovom kaznenom predmetu nije podnio prijedlog

Avaz.ba / Dnevnik.hr
14.01.2020 07:40

Stravična ubistva u Splitu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Trostruki splitski ubica Filip Zavadlav stari je znanac policije. Višestruko prijavljivan zbog drskih krađa, do sada je pravomoćno osuđen samo na mjesec zatvora, odnosno uvjetno na šest mjeseci zbog nasilja u porodici.

Laički rečeno, u zatvoru nije bio niti jedan jedini dan. 

- Niko ne radi, ne rade svoj posao. Osude ga, puste ga vani, izađe, ponovi isto, a dilera i droge znamo da ima - smatra Splićanka Ivančica. 

- Znamo svi napamet po Splitu te dilere. Divljaju, gaze ljude po pješačkim prijelazima i niko ništa ne radi - dodaje Ivo.

Pravo je pitanje šta je na slobodi radio i 25-godišnji ubijeni mladić. Naime, prije dva mjeseca policija mu je u stanu, uz vage, pronašla i 274 grama heroina i 2,6 grama kokaina. Da apsurd bude veći - nadležno tužilaštvo u Splitu za mladića nije tražilo istražni zatvor.

Za Dnevnik.hr su i pojasnili zašto.

- Zamjenik općinskog državnog advokata u Splitu u ovom kaznenom predmetu nije podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora s obzirom na to da je iz izvoda iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske proizlazilo da osumnjičenik do sada nije bio osuđivan zbog bilo kojeg drugog krivičnog djela - saopćeno je iz splitskog državnog tužilaštva.

Komentari

NA VRH