SARAJEVO

Anis Dikonja oslobođen optužbi za silovanje maloljetnice

Optuženi se sve vrijeme branio sa slobode

Omar Mehmedbašić zastupao optuženog. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

28.1.2020

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, danas je izreklo presudu kojom je 24-godišnji Anis Dikonja iz Sarajeva oslobođen optužbi za silovanje maloljetne djevojke.

Ovu informaciju potvrdio nam je Dikonjin branilac, advokat Omar Mehmedbašić. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a mladić se branio sa slobode.



Sjedili u kafiću

Maloljetnica je prijavila silovanje 2017. godine, i to četiri mjeseca nakon susreta s Anisom. Policiji je navela da ju je napastvovao u svom automobilu.

Mladić i tada maloljetna djevojka bili su prijatelji na društvenoj mreži Facebook i neko vrijeme su se intenzivno dopisivali.

Njihov iznenadni susret dogodio se u jednom od sarajevskih kafića. Nakon druženja, on je ponudio da je odveze svojim automobilom. Oslobođen je optužbi da ju je tada i silovao.  


Kantonalni sud Sarajevo. Arhiv

Negirao krivicu

Zbog činjenice da je slučaj prijavljen s četiri mjeseca zakašnjenja, ni vještak se nije mogao tačno izjasniti je li se radilo o silovanju.

Dikonja je otpočetka istrage sve negirao. Riječ je o prvostepenoj presudi pa strane mogu uložiti žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.