KRIMINAL

Za dva mjeseca diljem BiH ukrali 20 Golfova: Rasklapali ih i prodavali dijelove

Kako su naveli iz dobojske policijske uprave, navodeći inicijale, sumnja se da su osumnjičeni Golfove krali od sredine decembra 2019. pa do početka februara 2020.

Golf koji je nedavno ukraden u Konjicu. Arhiv

Piše: Ad. A. / Avaz.ba

17.2.2020

Protiv Nedima Buljubašića (20) i Denisa Krdžalića (20) iz Tešnja Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da su za dva mjeseca ukrali 20 Golfova.

Protiv Albina Starčevića (28) podnesena je prijava da je kupovao ukradena vozila koja je rastavljao i prodavao u dijelovima. Buljubašiću i Krdžaliću na teret se stavljaju dvije krađe i dvije teške krađe, a Starčeviću krivično djelo prikrivanje. 


Golf koji je nedavno ukraden u Konjicu. Arhiv

Kako su naveli iz dobojske policijske uprave, navodeći inicijale, sumnja se da su osumnjičeni Golfove krali od sredine decembra 2019. pa do početka februara 2020. godine.

- Sumnjiče se za krađu 20 Golfova i za tri pokušaja krađe automobila, te zasad neutvrđen broj krađa registarskih oznaka za vozila - naveli su iz policije.

Najviše su krali na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Tokom prošlog mjeseca na području Konjica ukradena su tri Golfa te se sumnja da su upravo ova dvojica kradljivaca odgovorna za nestanak ovih vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.