SARAJEVO

Pet godina od likvidacije Adnana Salčina: Ubice se kriju u Srbiji

Sumnja se da je Saličina ubio državljanin Srbije Aleksandar Živković, kojem je u bijegu pomogao S. K.

Adnan Salčin ubijen u svom vozilu. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

2.3.2020

Pet godina od surove likvidacije Anana Salčina u Sarajevu, ubica i njegov pomagač i dalje su nedostupni bh. pravosuđu.

Adnan Salčin, sin legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, ubijen je na današnji dan 2. marta 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo. Ubica je ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Prišao vozilu i pucao

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Godinama je porodica iščekivala bilo kakvu novost u istrazi i tek je 2018. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je preuzela slučaj, saopćila šturu vijest da je poznat identitet počinioca.

Adnan Salčin. Facebook

Javnost će tek prošle godine saznati da se sumnja da je Adnana Saličina ubio državljanin Srbije Aleksandar Živković, kojem je u bijegu pomogao S. K., koji ima državljanstvo BiH i Srbije.

Iz SIPA-e do danas nisu zvanično potvrdili identitet ubice i pomagača.

Ubijen u naselju Mojmilo. Avaz

Dostavljen izvještaj Tužilaštvu KS

Poznato je da je Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavljen izvještaj protiv dvije osobe, koje se nalaze u bijegu, najvjerovatnije u Srbiji, čiji su državljani.

Uviđaj 2015. godine trajao do kasnih noćnih sati. Avaz

Time je slučaj ubistva Salčina, koji zasigurno ima potpis organiziranog kriminala, i dalje ostao otvoren i pitanje je hoće li ikad dobiti svoj sudski epilog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.