TUŽILAŠTVO KS

Senad Basarić je Irmu davio i tukao je daskom do smrti

Optuženi se tereti da je od 15. do 17. septembra 2019. godine u stanu u sarajevskoj općini Novi Grad Irmi Forić nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je i preminula

Irma Forić i Senad Basarić. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

12.3.2020

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Senada Basarića zbog krivičnog djela ubistvo.

Optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od 15. do 17. septembra 2019. godine u stanu u sarajevskoj općini Novi Grad Irmi Forić nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je i preminula.

Optuženi je 17. septembra 2019. godine u jutarnjim satima napustio stan, a uhapšen je 19. septembra od pripadnika MUP-a KS.  


Senad Basarić u pritvoru. Avaz

Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Sudu produženje pritvora optuženom Senadu Basariću.

U optužnici se navodi da je Basarić uhvatio Irmu za kosu, te joj glavu udarao o tvrdu podlogu. Već tada joj je nanio povrede opasne po život, ali se nije tu zaustavio, već ju je uhvatio za vrat i davio, dodatno joj nanijevši teške povrede. Na kraju ju je udarcima tupim, tvrdim predmetom (najvjerovatnije daskom za meso) izudarao u predjelu desnog uha.


Nastradala Irma Forić. Facebook

Sve to imalo je za posljedicu smrt Irme Forić, čije je tijelo prekrio narandžastim peškirom i napustio stan.

Tijelo nastradale 18. septembra pronašli su Irmina kćerka i njen suprug, koji je mrtvu ženu pronašao u kuhinji i pozvao policiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.