DOBOJ

Kod maloljetnika pronašli drogu

Oduzeli marihuanu i spid

Droga koja je oduzeta. PU Doboj

Avaz.ba

19.3.2020

Pripadnici Policijske uprave Doboj uhapsili su četiri osobe, od kojih su dvije maloljetne, i od njih oduzeli određene količine droge.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je da su policajci prilikom kontrole maloljetnika iz Doboja pronašli i oduzeli plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila marihuana ukupne težine 3,34 grama i smotuljak od aluminijske folije u kojem se nalazila nepoznata materija koja asocira na drogu spid ukupne težine 0,40 grama, dok je prilikom kontrole drugog maloljetnika pronađena i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje.

Droga će biti poslana na vještačenje, a protiv maloljetnika će nadležnom sudu biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. 


Droga koja je zaplijenjena. PU Doboj

- Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres A. J. iz Doboja i A. T. iz Doboja, kao i pretres stana koji koriste, prilikom čega je pronađen i oduzet spid ukupne težine 2,95 grama, plastična vrećica sa spidom ukupne težine 5,28 grama, aluminijska folija sa 2,33 grama marihuane i jedan džoint – rekla je Kerkez.

Ona je dodala da je nađeno još i šest paketića s marihuanom teških 9,22 grama i drobilica s ostacima mariahune.

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv A. T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv A. J. biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu omogućavanja uživanja opojnih droga – istaknula je Kerkez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.