DRVAR Tragičan slučaj u Ljeskovici

Zapalio travu pa poginuo

Pronađen u besvjesnom stanju

B. Šobot / Avaz.ba
07.04.2020 17:38

O svemu obaviješten tužilac

Foto: Ilustracija

Jedna osoba je smrtno stradala u Ljeskovici kod Drvara, potvrdio nam je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak. 

- Jučer u 11:55 sati zaprimljena je dojava da je izbio požar u mjestu Vidovo selo kod Drvara te da je požar izmakao kontroli i proširio se na susjedne parcele. Na mjesto događaja izašli su radnici Civilne zaštite Drvar te su tom prilikom utvrdili da prijava nije tačna. Operativnim radom došli su do saznanja da se radi o požaru u mjestu Ljeskovica, Drvar.

Došavši na mjesto događaja, pripadnici CZ Drvar pronašli su jednu mušku osobu u besvjesnom stanju te tom prilikom utvrdili da se radi o B. R., rođenom 1958. godine u Drvaru. Na mjesto događaja izašao je dežurni ljekar Doma zdravlja Drvar, koji je konstatirao smrt i vanjskim pregledom tijela utvrdio da nema tragova nasilne smrti, nakon čega je tijelo predano porodici. Uviđaj su na mjestu događaja obavili pripadnici PU Drvar, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac - rekao je Vrdoljak.

Prema nezvaničnim informacijama, B. R. je preminuo od srčanog udara dok se borio s vatrenom stihijom.

Tagovi

Drvar Požar

Komentari

NA VRH