KONTROLE

Bišćani i Cazinjanin krijumčarili migrante za vrijeme policijskog sata

O slučaju će biti obaviještena Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Doboj

Policija otkrila krijumčare. Arhiv

Avaz.ba

18.4.2020

Četiri osobe iz Bihaća i Cazina procesuirane su nakon što su tokom policijskog sata u mjestu Pločnik, na području grada Doboja, prevozile migrante, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su jučer oko 17 sati u mjestu Pločnik kod Doboja, tokom zabrane kretanja na području Republike Srpske u vrijeme vaskršnjih praznika, zaustavili i kontrolirali tri automobila koja su se iz pravca Sarajeva kretala prema uključenju na autoput "9. januar".

Policija zaustavila tri vozila. Arhiv

Kako je saopćeno iz PU Doboj, kontrolom Audija kojim je upravljao M. G. iz Bihaća zatečena su četiri migranta – dvojica Pakistanaca i dvojica Afganistanaca. U Mercedesu kojim je upravljao M. N. iz Cazina, a s kojim je kao suvozač u vozilu nalazio S. M. iz Bihaća, pronađeno je pet migranata iz Pakistana. U Hyundaiju, za čijim volanom je bio N. D. iz Bihaća, zatečeno je pet Pakistanaca.

Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenja osoba. O slučaju će biti obaviještena Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Doboj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.