KRIMINAL

Fatalne majka i kćerka, sveštenik prerušen u ženu i ruta za skank u Švicarsku

Svetlana Popadić (47) i njene kćerke Ana (25) u narko priču uvukle i sveštenika Milana Jordovića i vjeroučitelja Zorana Marinkovića

Fatalne Svetlana i Ana. Kurir

Avaz.ba

28.4.2020

Iako je kriminal na našim prostorima odavno poprimio oblike porodičnog biznisa, priče pojedinih familija iz regiona koje su na nevjerovatne načine činile krivična djela u rangu su holivudskih scenarija, prenose srbijanski mediji.




Višegodišnje kazne

Takva je priča Svetlane Popadić (47) i njene kćerke Ane (25), koje su u Višem sudu u Čačku u Srbiji osuđene na višegodišnje kazne zatvora zbog trgovine drogom, ali je ta presuda u međuvremenu ukinuta, tako da će im se ponovo suditi.

Priča kriminalne porodice Popadić počinje jednim nevjerovatnim hapšenjem koje u prvi mah nije moglo ni da nasluti šta se krije u dobro organizovanoj grupi za šverc skanka iz Albanije, preko Srbije do Švicarske.


Nesretni sveštenik se oblačio kao žena. Blic

Naime, u Mrčajevcima kod Čačka, februara 2018. godine, uhapšeni su paroh crkve u naselju Savinac sveštenik Milan Jordović i bivši vjeroučitelj Zoran Marinković (43), a u njihovom automobilu pronađeno je 27 kilograma skanka.

Ova vijest odjeknula je kao bomba u medijima jer, osim što je do sada nezabilježeno da u švercu narkotika učestvuje sveštenik, Zoran Marinković, koji je radio kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi "Petar Leković", prilikom hapšenja bio je odjeven u žensku odjeću.

Policajac zbog toga nije htio da ga pretrese, čekajući da to uradi policajcka.

S druge strane, sveštenik u trenutku hapšenja na sebi nije imao mantiju, tako da se pretpostavlja da su namjeravali da ostave utisak para. Inspektorima koji su ih presreli rekli su da se vraćaju iz manastira Studenica.

U Passatu užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru, pronađena je droga upakovana u 52 paketa, a svešteniku i vjeroučitelju određen je pritvor.


Otvorio dušu

Sveštenik se pred policajcima branio šutnjom, sve do jednog momenta kada je popustio i odlučio da otvori dušu i ispriča sve što zna o trgovini skankom.

Svetlana i Ana Popadić živjele su u selu Lopaš kod Požege, u kući koja naizgled dejluje uobičajeno, ali unutrašnjost koja obiluje luksuzom odudarao je od srbijanske svakodnevnice.

- Svetlana je nezaposlena. Radila je kao pijačni trgovac, a njena kćerka prošle godine kraj pijace je otvorila mjenjačnicu. Imaju mali posjed malina, ali to je prilično nedovoljan prihod s obzirom kako one žive na visokoj nozi. Selo se čudilo odakle njima novac - pričao je jedan mještanin nakon što se kroz selo Lopaš pronijela vijest o hapšenju.

Ispostavilo se da majka i kćerka imaju mnogo više nego što se moglo naslutiti. Policija je prilikom pretresa pronašla 1.035 američkih dolara, 280 eura, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna za koje se sumnjalo da su stečeni prodajom narkotika. Tragovi njihovog imućstva vode i do Zlatibora gdje imaju dva apartmana u kojima je i pronađen zaplijenjeni novac.

Prilikom hapšenja zaplijenjeno je i šest automobila – dva Audija A4, dva Citroena i po jedan Suzuki i Peugeot. Na svih šest pronađeno je duplo dno za prevoz droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.