SAZNAJEMO

Sutkinja Melisa Kovačević puštena na slobodu

Kovačević izrečene mjere zabrane

Sutkinja na svojoj kancelariji. Arhiv

Piše: D. P. / Avaz.ba

28.4.2020

Melisa Kovačević, sutkinja Općinskog suda u Zenici, odlukom suda u Kaknju puštena je na slobodu. Izrečene su joj mjere zabrane. 

Kovačević je uhapšena u martu u akciji kodnog naziva “Kameleon” koje su provodile brojne agencije pod nadzorom Tužilaštva. Sumnja se da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila koruptivna krivična djela.

Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su njenu sudnicu, odnosno kancelariju, računar, mobitel, stan… Nakon što su “upali” u njenu kancelariju u civilu, obavijestili su je da je uhapšena.

Sutkinja u kancelariji sa strankama. Arhiv

Za sutkinju Kovačević odranije se špekuliralo da je u svojstvu sutkinje posredovala prilikim donošenja oslobađajućih sudskih presuda, za što je uzimala novac, često i u vidu “pozajmice”.

Interesantno je da je Kovačević nakon hapšenja po sprovođenju u Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), umjesto na službeni ulaz, kako je to inače praksa, sprovedena u pritvor i na daljnje postupanje kroz garažu.

Kako saznajemo, Kovačević je preko 10 godina dodatni sudija. Na krivični referat postavlja je tadašnja predsjednica Dijana Ajanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.