BANJA LUKA

Ubica Slavišu Ćuluma izrešetao pred majkom

Ćulum, Dejan Kostić i Dejan Čajić, svi iz Banje Luke, osuđeni na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila

Slaviša Ćulum nedavno izašao iz zatvora. Arhiv

Piše: Ognjen Matavulj / Avaz.ba

15.5.2020

Kako nam je potvrđeno, u klasičnoj sačekuši danas je ubijen Slaviša Ćulum

Ubistvo se dogodilo pred njegovom majkom koja je prijavila zločin policiji. Likvidacija se dogodila u selu Dragočaj ispred porodične kuće dok je Ćulum ulazio u vozilo.

Kako saznajemo, ovaj stari policijski znanac je nedavno izašao iz zatvora.

Podsjećamo, Slaviša Ćulum (28), Dejan Kostić (20) i Dejan Čajić (24), svi iz Banje Luke, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu, kod benzinske pumpe “Parma trend” u naselju Lazarevo.

Pojedinačno gledano, Slaviša Ćulum je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora. Kostić, koji je, također, osuđen zbog pokušaja ubistva Jošila, te Čajić zbog pomaganja u ovom krivičnom djelu, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Prvi hitac ispalio je Slaviša Ćulum iz automatske puške, na što je uzvratio Jošilo.

Slaviša Ćulum nedavno izašao iz zatvora. Arhiv

Motiv krvavog obračuna je to što je u prošlosti iz džipa koji je vozio Jošilo pucano na Slavišu Ćuluma, Kostića i Čajića.

Utvrđeno je da su incident, koji je rezultirao ubistvom Nedeljka Ćuluma i ranjavanjem Jošila, izazvali Kostić i pokojni Ćulum, koji su, zajedno sa Slavišom Ćulumom i Čajićem, napali Jošila.

Slaviša Ćulum osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, dok je Jošilo, koji je bio optužen za ubistvo njegovog brata Nedeljka Ćuluma (19), oslobođen.

Naime, sporne večeri Nedeljko Ćulum i Kostić slučajno su sreli Jošila. Oni su svojim vozilom pokušali da spriječe Jošila da prođe automobilom, dok su Slaviša Ćulum i Čajić nedaleko u drugom autu čekali Nedeljka kako bi od njega preuzeli automatsku pušku.

Jošilo je izbjegao prepreku, te otišao na obližnju benzinsku pumpu “Parma trend”, koja se nalazi na putu Banja Luka – Laktaši. Za njim su, međutim, krenuli Slaviša Ćulum i Čajić. Prvi hitac ispalio je Slaviša Ćulum, a nakon toga je pucnjima uzvratio Jošilo.

U međuvremenu su svojim vozilom stigli i Nedeljko Ćulum i Kostić. Tada je Kostić zapucao prema Jošilu, koji je uzvratio i pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, nakon čega je ovaj podlegao povredama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.