MUP TK

Zaplijenjena droga u Gračanici i Lukavcu

Policija uhapsila dvojicu dilera

Oduzeto 11 paketića droge. MUP TK

Avaz.ba

21.5.2020

Policija je na području Gračanice i Lukavca, a u dvije odvojene akcije uhapsila su dvojicu muškaraca i zaplijenili drogu.

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su na području Gračanice, postupajući po naredbi Općinskog suda u ovom gradu, izvršili pretres 36-godišnjeg A.G. i automobila kojim je upravljao.

Tom prilikom je pronađeno je  11 pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i mobilni telefon.


Oduzeta droga. MUP TK

- A.G. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će protiv njega nakon kompletiranja predmeta i završenog vještačenja oduzete materije biti podnesen adekvatan izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana po naredbi Općinskog suda u Lukavcu izvršen je pretres kuće i vozila koje koristi 38-godišnji A. R. nastanjen u Lukavcu.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nad A.R. je zavedena kriminalistička obrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.