MOSTAR Pronađena droga

Pripadnici FUP-a uhapsili dilera

Oduzeti amfetamin i kanabis

Avaz.ba

Pronađena droga

Foto: FUP


Pripadnici Federalne uprave policije jučer su u Mostaru uhapsili P.S. (44) iz Mostara, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga. 

Pretresom stana koji koristi osumnjičeni oduzeti su amfetamin i kanabis, te digitalna vaga za precizno vaganje, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

  • Oduzeta i marihuana

    Oduzeta i marihuana

    Foto: FUP


Osumnjičeni je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije te je u zakonskom roku predat na dalju nadležnost nadležnom tužilaštvu.

Policijski službenici FUP-a jučer su i poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Kantona Sarajevo lišili slobode lice inicijala G.S. (1989.), državljanin Republike Turske, zbog krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine,

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres imenovanog lica, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis.

Više o:

FUP Mostar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na