SARAJEVO

Maloljetnom ubici dvije godine u odgojnom centru

Ejjub D. nožem usmrtio Ronalda Osmanovića kod igrališta l Razmatrane žalbe na presudu Općinskog suda

Policija na mjestu ubistva. Avaz

Piše: B. Cerić/Avaz.ba

8.6.2020

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu protekle sedmice razmatrane su žalbe na presudu Općinskog suda u predmetu protiv maloljetnog Ejjuba D. (15), optuženog za ubistvo Ronalda Osmanovića 25. avgusta prošle godine u naselju Saraj-Polje, potvrdio nam je advokat Kerim Čelik, koji zastupa maloljetnika.


Održana sjednica


- Sjednici smo prisustvovali tužilac i ja. Sudija za maloljetnike Općinskog suda optuženom je izrekao dvije godine boravka u odgojnom centru - kazao nam je Čelik, dodavši da će odluka o potvrđivanju ili ukidanju ove mjere biti saopćena naknadno.

Više informacija nismo mogli dobiti jer je suđenje zatvoreno za javnost.

Prema izjavama maloljetnih aktera koje su dali neposredno nakon ubistva, do sukoba je došlo poslije svađe Silvija G. i Davuda D., koji su se zabavljali s dvjema sestrama.


Nastradali Ronald Osmanović. Facebook


Maloljetni Ejjub G. potanko je objasnio da se, zbog svađe sa Silvijom, dan ranije s bratom Davudom naoružao kupivši nož i metalnu palicu na pijaci Otoka.


Udarci sjekirom


Kritičnog dana dogovarali su susret sa suparnicima putem Instagrama. Silvijo G. priznao je da je u tuči tupim dijelom sjekire dva puta udario Davuda po glavi. Ronalda, koji mu je pritekao u pomoć, Ejjub je udario nožem u vrat. Smrtno ranjeni Ronald podlegao je povredama na licu mjesta.


Protiv  maloljetnog Silvija G. (17) vođen je postupak zbog pokušaja ubistva Ejjubovog brata  Davuda D.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.