SUD DONIO RJEŠENJE

Pedofil iz Goražda ostaje u pritvoru i naredna dva mjeseca

Advokat Aleksandar Remić najavio žalbu jer smatra da nema zakonskog razloga za produženje pritvora

Općinski sud Sarajevo donio rješenje. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

17.7.2020

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva te produžio pritvor Denisu K. iz Goražda, koji se sumnjiči za krivično djelo iskorištavanje maloljetnika ili djeteta radi pornografije. Pritvor mu je produžen za naredna dva mjeseca. 

Advokat Aleksandar Remić koji zastupa Denisa K., najavio je žalbu na ovo rješenje, jer, kako je rekao, nema zakonskih razloga za produženje pritvora.


Advokat Remić: Najavio žalbu. Avaz

Denis K. se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio "on-line" komunikaciju s dječakom od 11 godina.

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtjevao sastanak s dječakom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu, pretresen je stambeni objekt koji koristi osumnjičeni. Tom prilikom su pronađeni računar, tablet i mobitel, koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.