AKCIJA TRAG

Poznat identitet uhapšenih dilera u Trebinju

Privedeni su Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić i Bojan Spajić te N. V. iz Foče

Privođenje uhapšenih. MUP RS

Piše: P. M. /Avaz.ba

3.8.2020

U akciji kodnog naziva „Trag“ su uhapšeni N.Š., M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V. iz Trebinja i N. V. iz Foče, dok je jedan Trebinjac u bjekstvu, potvrdio je Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.  

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić i Bojan Spajić.

Prema Laketinim riječima do sada je pretreseno 12 lokacija u Trebinju i Foči, a aktivnosti su još u toku.  

- Od početka akcije, u septembru prošle godine, oduzeto je 1,5 kilograma droge, oduzet je i određen broja automobila, telefoni, SIM kartice, zamotuljci opojnih droga i predmeti sa tragovima droga, istakao je Laketa i dodao da je ranije u ovoj akciji uhapšen jedan Trebinjac i tri osobe iz Federacije BiH, za koje je Sud BiH odredio pritvor.

Operativnu akciju „Trag“ realizovali su Policijska uprava Trebinje i Uprava MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Foča.


Laketa: Jedna osoba je u bijegu. P. Mucović

Akcija „Trag“ usmjerena je na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem opojnih droga na području Trebinja, Mostara, Dubrovnika i Istočnog Sarajeva.

Ova akcija je realizovana i u saradnji sa Federalnom upravom policije u Mostaru, gdje je uhapšeno 10 osoba kojima je određen pritvor. Sa ovom akcijom u Mostaru je razbijena heroinska mreža.

Također, dio akcije je realizovan i u Republici Hrvatskoj, gdje je oduzeto oko 110 grama kokaina i 1.451,7 grama opojne droge amfetamin, što u dubrovačko-neretvanskoj županiji, u uličnoj prodaji vrijedi oko 20.000 KM, a pronađeno je i oduzeto kod V. A. iz Trebinja, potvrdili su u policiji.

Za navedena krivična djela Tužilaštvu BiH bit će podnešen izvještaj protiv 12 osoba iz oblasti oragnizovanog kriminaliteta u vezi zloupotrebe opojnih droga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.