BOSANSKA GRADIŠKA

Bombom na kuću vlasnika hostela

Kako je potvrđeno, povrijeđenih nije bilo, a policija je izvršila uviđaj te traga za napadačem

Arhiv. Policija, Bosanska Gradiška

Avaz.ba

1.9.2020

Kuća u kojoj u Bosanskoj Gradišci sa suprugom živi vlasnik hostela Daniel Pristajko oštećena je u eksploziji koja je odjeknula jutros te uznemirila ove supružnike.

Kako je potvrđeno, povrijeđenih nije bilo, a policija je izvršila uviđaj te traga za napadačem. 

- Stvarno ne znam šta je u pitanju niti znam odakle vjetar duva. Niko mi nikad nije prijetio", rekao je Pristajko za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, u momentima eksplozije u kući su bili samo on i supruga, te ih je eksplozija probudila.

- Bila je detonacija. Neko je bacio bombu, neku eksplozivnu napravu, ne znam šta je u pitanju. Ljudi rade na tome pa ćemo vidjeti. Plašim se za bezbjednost, kazao nam je Pristajko.

Na pitanje kakva su njegova očekivanja od istrage, on kaže da ne očekuje da će napad biti rasvijetljen.

- Ne vjerujem. Ne znam stvarno šta bih više rekao, istakao je naš sagovornik, koji dodaje da nije nađena kašika bombe.

S druge strane, iz policije navode da je u toku preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju identifikacije napadača i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, koje je okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

Iz Policijske uprave Gradiška precizirali su da im je u jutarnjim časovima prijavljeno da je u ovom gradu bačena eksplozivna naprava u dvorište kuće.

- Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka policijski službenici Policijske uprave Gradiška izvršili su uviđaj i tom prilikom je utvrđeno da je eksplozivna naprava bačena u dvorište porodične kuće u pravcu ulaznih vrata, te da je na objektu nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo", naveli su iz PU Gradiška.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.