DETALJI NESREĆE U SARAJEVU

Nesavjesnom vozaču koji je usmrtio pješaka u bijegu pomagao suvozač

Iz sarajevske policije su potvrdili da se nesavjesni vozač nije zaustavio te da je pobjegao s mjesta nesreće

A. Ka. / Avaz.ba

S mjesta nesreće: Tijelo nastradalog na asfaltu

Foto: Avaz


Tridesettrogodišnji A. S. iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je sinoć oko 21:05 sati na kolovozu ulice Smaje Šikala u sarajevskom naselju Boljakov Potok, Touaregom usmrtio pješaka Mustafu Hasovića (55) iz Čajniča, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, imao je pomagača. Riječ je o suvozaču A. B. (38) iz Sarajeva. 

Kako su zvanično saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policajci su uhapsili A. S., zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i ugrožavanje javnog saobraćaja. S druge strane, suvozač A. B. se sumnjiči za krivična djela neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Iz sarajevske policije su potvrdili da se nesavjesni vozač nije zaustavio te da je pobjegao s mjesta nesreće. Kako je „Avaz“ već objavio, nesretni Hasović je podlegao na licu mjesta, što su konstatovali ljekari Hitne pomoći. U nesreći je A. S. s Touaregom pokosio i U. Dž. (54), koji je zadobio lakše povrede. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, policajci i vještaci saobraćajne i mašinske struke.

NA VRH

Podijeli članak na