SAZNAJEMO

Novi detalji istrage zločina u Planinarskom domu „Čolan“: Nož kojim je Almin ubio amidžu Redžiba nije pronađen

Nakon izvršenja ubistva za Kolićem je policija tragala sat ipo, a on se za to vrijeme putem videopoziva javljao sinu žrtve govoreći mu kako mu je zaklao oca

A. Aljimi

Almin i Redžib: Strašna porodična tragedija

Foto: Avaz


Nakon stravičnog zločina koji se dogodio sinoć u zeničkom Planinarskom domu „Čolan“ o slučaju se saopćenjem oglasioMUP ZDK

-Dana 10.01.2021. godine, oko 18.30 sati, u planinarskom domu “Čolan”, došlo je do narušavanja javnog reda i mira kojom prilikom je lice K.A., rođeno 1991. godine, iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanijelo povrede u predjelu grudnog koša licu K.R., rođenom 1968. godine, iz Zenice, koje je usljed zadobijenih povreda i preminulo. U 20.15 sati, u mjestu Briznik, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.A. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona – kaže iz zeničke policije.

  • Policija sinoć na mjestu zločina

    Policija sinoć na mjestu zločina

    Foto: Avaz


Inače, kako smo ranije objavili za ubistvo je odgovoran Almin Kolić koji je nožem brutalno ubio svog amidžu Redžiba.

Naime, između njih je postojala višemjesečna netrpeljivost koja je kulminirala sinoć. Nakon svađe Redžib je udario Almina, a ovaj ga je potom ubo mesarskim nožem uslijedn čega je iskrvario.

  • Javljao se pozivima i porukama žrtvinom sinu

    Javljao se pozivima i porukama žrtvinom sinu

    Foto: Avaz


Almin Kolić se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji, a nakon saslušanja bit će predat u nadležnost postupajućem tužiocu.

Nakon izvršenja ubistva za Kolićem je policija tragala sat ipo, a on se za to vrijeme putem videopoziva javljao sinu žrtve govoreći mu kako mu je zaklao oca. Kako nezvanično saznajemo nož kojim je Redžib ubijen nije pronađen.

NA VRH

Podijeli članak na