POTRESNO SUĐENJE

Dragojla Stanković: Brane, reci mi zašto si mi zapalio kćerku, majka sam, to je moje srce

Branislav je neopravdano bio ljubomoran. Toliko, da joj je zabranjivao da izlazi iz kuće, ispričala je Dragojla u Okružnom sudu u Banjoj Luci

O. Ma.

Mjesto gdje je Stanivuković polio benzinom Milicu

Foto: D. Pozderović


Brane, hoću da znam zašto si je zapalio!? Majka sam, to je moj bol, moje srce, više ne mogu... Reci mi zašto si mi zapalio ćerku - vikala je u Okružnom sudu u Banjoj Luci Dragojla Stanković, majka Milice Marinković (33) za čije je svirepo ubistvo optužen nevjenčani suprug Branislav Stanivuković (43).

Zadobila teške opekotine

Tužilaštvo Stanivukovića tereti da je od 2010. maltretirao i zlostavljao Milicu, da bi je 20. jula prošle godine polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša, na očigled njene kćerke Slađane Marinković.

Milica je zadobila teške opekotine od kojih je 3. avgusta preminula u bolnici.

Stanković, koja živi u Austriji, svjedočeći u sudnici ispričala da su Branislav i Milica od 2010. živjeli zajedno. Smatra da njihov brak nije bio dobar.

- Branislav je neopravdano bio ljubomoran. Toliko, da joj je zabranjivao da izlazi iz kuće. Znao je da izvadi kvaku iz vrata, da ona ne može izaći - ispričala je Dragojla.

Ona kaže da je od komšija čula da je optuženi jednom prilikom Milicu udario autom i polomio joj nogu. Međutim, ona to nije željela da prizna i govorila je da je pala, iako je njena cipela nađena u jarku kraj puta. Prisjetila se i da je Milica 2012. od Branislava pobjegla kod nje u Austriju.

- Govorila mi je da neće da se vrati. Da više ne može s njim da živi. On je pozivao na telefon i govorio nam da će zapaliti našu kuću u Mrčevcima. To je i učinio. Zvali smo komšije, vidjeli su dim. Nisu smjeli gasiti požar, jer su se bojali Brane, koji je bio agresivan - kaže Dragojla.

Čekao je ispred firme

Priča da je Milica kod nje ostala 10-15 dana, a onda se, bez najave, potajno, vratila u BiH.

- Nisam ni znala da je otišla. Mislila sam da je nestala, da ju je neko ubio. Zvala sam vozače autobusa i tako sam i saznala da je krenula nazad. Bojala se i morala je da se vrati - priča Dragojla.

Na pitanja odbrane Dragojla je rekla da su Brane i Milica pred njom uvijek djelovali kao da su u dobrim odnosima. Tvrdi da Branislav pred njom Milici nikada nije prijetio ili je tukao. Smatra i da joj pokojna kćerka o tome nije željela pričati, da je ne bi uzrujavala. Na pitanje kako je Milica išla na posao, ako joj je Branislav branio da izlazi iz kuće, kaže da ju je on uvijek čekao ispred firme kada bi završila radno vrijeme.

NA VRH

Podijeli članak na