AVAZ SAZNAJE

Zlostavljač Gazvan krije se u Srbiji: Surovi Libijac je i ranije maltretirao žene, jednu je ošišao naćelavo

Nalazi se u Aranđelovcu kod rođaka, a i tamo ga je policija privodila, kaže naš sagovornik, bivši Gazvanov prijatelj

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

Gazvan i žena koju je zlostavljao

Foto: A. Aljimi


Ganomeh Gazvan (Ghanomeh), koji je u decembru prošle godine na Igmanu brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi, nalazi se u Aranđelovcu u Srbiji, gdje se navodno krije kod rođaka. Otkrio nam je to jedan od njegovih bivših prijatelja, koji je ovu informaciju proslijedio sarajevskom tužilaštvu. 

Prijetio smrću

Radi se o muškarcu koji živi na području Ilidže, a kojem je Gazvan prijetio smrću jer je odbio nagovoriti njegovu žrtvu da povuče prijavu i izjavu koju je dala policiji i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

  • Ulica Tanaska Rajića u Aranđelovcu gdje se navodno krije Gazvan

    Ulica Tanaska Rajića u Aranđelovcu gdje se navodno krije Gazvan

    Foto: Avaz


- Danas (jučer, op. a.) je bio u ulici Tanaska Rajića BB u naselju Trešnjevački Put u Aranđelovcu. Komšinica mi je to kazala, jer je njen zet njemu stric. I tamo je pravio incidente. Tu se krije već dva mjeseca. Trebalo mu se i vozilo prebaciti, ali to nije moglo da se izvede. On je nekada bio moj drug, ali šta je ovoj ženi uradio, to ja ne mogu da shvatim i podnesem. Kada sam odbio da utječem na tu ženu da povuče izjavu, počeo je prijetiti meni i mojoj djeci da će nas ubiti. Govorio je da će poslati ljude. Ta žena je pod zaštitom policije i oni je čuvaju. Žena živi u strahu - kazao je Gazvanov bivši prijatelj.

On nam je otkrio da je Gazvanov otac iz Libije, ali da je u ranoj mladosti došao u BiH.

Sklon maltretiranju

-Prije rata je došao u BiH i oženio se njegovom majkom Mirom, koja je iz Srbije. Kada je rat počeo, ona je otišla i ostavila ih. Njih je trojica braće. Jedini je on od braće problematičan, ostali su vrlo uspješni i pošteni. Inače je sklon maltretiranju žena. Prije godinu je izašao iz zatvora. Prije ovoga je isto maltretirao neku djevojku, skidao je golu i fotografirao. A prije sedam ili osam godina jednu je djevojku na Ilidži ošišao na ćelavo, valjda glumio Arkana (Ražnatović, op. a.). Pravio je probleme i u Aranđelovcu, pa ga je policija privodila, ali je pušten, jer nema međunarodne potjernice za njim. Dobio je papir da može boraviti tri mjeseca. Trenutno nema para, a majka mu šalje novac na tuđe ime - pojasnio nam je sagovornik.   

Zgražanje javnosti

Ovaj mučni slučaj izazvao je zgražanje regionalne javnosti jer je nesretna žena oteta nakon što joj je Gazvan u mobitelu našao poziv od prijateljice s kojom joj je zabranio da se druži. Na surovoj hladnoći ju je pretukao i natjerao da se skine gole, a sve je snimao mobitelom. Polijevao ju je sokom i ponižavao.

Na kraju ju je natjerao da šmrče spid, što je i on činio.

Potraga za vozilom

Svim sarajevskim policijskim patrolama su već 15. decembra dostavljeni Gazvanovi podaci i lični opis te se, prema navodima iz MUP-a KS, intenzivno traga za njim. On je odranije poznat policiji po nasilju. Potraga je raspisana i za njegovim vozilom Opel Vectra, koje je pokušao prebaciti u Srbiju. Kada je oslobodio ženu i dozvolio joj da se obuče, Gazvan joj je zaprijetio da će je ubiti ako slučaj prijavi policiji te da će joj usmrtiti majku ako mu ne donose 3.000 KM.

NA VRH

Podijeli članak na