OPASNI KRIMINALAC

Prve fotografije: Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužilaštvo BiH

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu

Darko Elez u panciru. Tužilaštvo BiH

Piše: A. Ka.

3.3.2021

Darko Elez stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

- Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini realizirali MUP RS, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije - stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.


Jake policijske snage pratile Eleza. Tužilaštvo BiH

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužilaštvo BiH, Elez je nosio pancir te šljem na glavi.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.