AVAZ SAZNAJE

Počinje suđenje pedofilu s karanfilom: Krunski svjedok hrabri mještanin koji je uhvatio silovatelja

Pedofil Saša Selitaj pokušao pobjeći, ali ga je Fahrudin Mešeljević pronašao skrivenog iza jedne stijene te ga je savladao i zadržao do dolaska policije

Admir Aljimi

Mešeljević: Sutra svjedoči protiv Selitaja

Foto: Avaz


U Kantonalnom sudu u Zenici sutra će stravični slučaj koji je potresao BiH i region dobiti svoj sudski epilog. 

Naime, čitanjem mučne optužnice iznošenjem uvodnih riječi počet će suđenje Saši Saletaju (46), pedofilu koji je došao iz Srbije autobusom i silovao 14 - godišnju djevojčicu u Begovom Hanu kod Žepča, saznaje portal „Avaza“.

Stravični detalji

Optužnica je protiv pedofila podignuta početkom juna, a sadrži niz dokaza i stravičnih detalja. Krunski svjedok u ovom postupku je Fahrudin Mešeljević vlasnik lokalnog autootpada koji je uhvatio pedofila i zadržao ga do dolaska policije. Kada ga je Mešeljević vidio kako grli i ljubi djevojčicu, pozvao je njene roditelje. Pedofil mu je pokušao pobjeći, ali ga je Mešeljević pronašao u šumi skrivenog iza jedne stijene. U momentu hapšenja Selitaj je u ruci imao crveni karanfil.

  • U ruci držao crveni karanfil

    U ruci držao crveni karanfil

    Foto: Avaz


Upravo će se Mešeljević sutra suočiti s njim kada bude saslušavan pred sudom.

Prema navodima optužnice Selitaj je i na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području općine Žepče sačekao djevojčicu M. K. koju je prethodno namamio preko Facebooka.

Sakrio se iza stijene

- Susreli su se na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu, pa kada su krenuli u šetnju u pravcu Vidovina, i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj spolni nagon iskoristio je djevojčicinu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete skinulo i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali spolni odnos čime je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom - navodi se u optužnici.

On se nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica.

Više o:

Žepče Pedofil
NA VRH

Podijeli članak na