AVAZ SAZNAJE

Presuda u Brčkom: Ubicama Edina Zejćirovića 118 godina zatvora

Suan Halilović je dobio 36 godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora

B. C.

Edin Zejćirović: Otet i ubijen

Foto: Facebook


U Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH  Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović osuđeni su na ukupno 118  godina zatvora za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Distrikta Brčko BiH. 

U presudi koja je danas izrečena Suan Halilović je dobio 36  godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

Optužene je 17. novembra 2019. godine okupio Suan Halilović jer mu je, prema navodima optužnice, Zejćirović dugovao 2.000 KM. Uspjeli su ga namamiti u automobil Peugeot 607 u vlasništvu Halilovića. Odmah su ga počeli udarati dok su se vozili od Brčkog prema mjestu Vučilovac, na obali rijeke Save.

 • Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović snimali mučenje Zejćirovića

  Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović snimali mučenje Zejćirovića

  Foto: Facebook


Na nasipu u Vučilovcu optuženi su nastavili tući Zejćirovića, koristili su elektrošoker i kombinirke, kojim su mu otkinuli srednji prst. Monstruozni zločin su snimali, a na snimku se moglo vidjeti kako je Halilović urinirao po krvavom tijelu Edina Zejćirovića.

Pretučenog i polomljenog Zejćirovića oni su ostavili u kanalu pored nasipa, gdje se ubrzo utopio, a oni su se odvezli automobilom.

Edinov nestanak porodica je prijavila 24. novembra 2019. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 6. decembra iste godine u rejonu Vučilovca.

 • Grafički prikaz izrečenih kazni

  Grafički prikaz izrečenih kazni

  Foto: Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH


Više o temi Edin Zejćirović

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Gdje se krije ubica iz Brčkog
NA VRH

Podijeli članak na