HRVATSKA

Ubica djece danas ide pred istražnog sudiju

Kopitz se nakon trostrukog ubistva i pokušaja samoubistva liječio u bolnici

Harald Kopitz: Zvanično uhapšen u ponedjeljak. Večernji list

A. Ka.

29.9.2021

Harald Kopitz, muškarac koji je u noći s petka na subotu u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, danas izlazi pred istražnog sudiju, koji će odlučivati o pritvoru, piše Index.hr.

Kopitz se nakon trostrukog ubistva i pokušaja samoubistva liječio u bolnici. Službeno je uhapšen u ponedjeljak navečer. Jučer je razgovarao s policijom, a danas izlazi pred istražnog sudiju.

U međuvremenu se oglasio DORH.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu osumnjičenog austrijskog državljanina (56), nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv oosumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela teškog ubistva.

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak od 24. 2021. do 25. septembra 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom, ubio svoje troje djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će danas podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenog - objavio je DORH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.