OPĆINSKI SUD

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS zbog zloupotrebe položaja

Tereti se da je tokom juna i jula 2018. godine ez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na saglasnost Vladi KS odluku Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS zbog zloupotrebe položaja. Arhiv

N. Aj.

29.10.2021

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amele Dautbegović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, objavljeno je na stranici Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tereti se da je tokom juna i jula 2018. godine u svojstvu ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, bez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na saglasnost Vladi Kantona Sarajevo odluku Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora, iako je odluka donesena nakon zakonito provedene konkursne procedure.

Optužena je potom usmenim i pismenim putem neovlašteno naložila Upravnom odboru da ponište svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj konkursnoj proceduri.

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje osam svjedoka te izvođenje više od 50 materijalnih dokaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.