TUŽILAŠTVO BIH

Provedena akcija SIPA-e: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Aktivnosti su realizovane u okviru predmeta u kojem je Tužilaštvo BiH ostvarilo značajnu saradnju sa partnerskim institucijama Republike Slovenije

Hapšenja i pretresi na nekoliko lokacija. Ilustracija

Fu. M.

3.11.2021

Po nalogu Tužilaštva BiH jutros je realizirana akcija u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. 

Aktivnosti su realizovane u okviru predmeta u kojem je Tužilaštvo BiH ostvarilo značajnu saradnju sa partnerskim institucijama Republike Slovenije, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za krijumčarenje više od 80 kilograma opojne droge marihuana-„skunk“, koja je ranije zaplijenjena na području Slovenije, a prema prikupljenim dokazima, krijumčarena je iz BiH prema zemljama EU, navode iz Tužilaštva BiH. 

Uz policijske službenike SIPA-e, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, na terenu djeluju i policijski službenici MUP-a RS i MUP-a SBK, a vrše se pretresi i lišenja slobode na području opština Kiseljak i Foča.

Lica lišena slobode, bit će predata postupajućem tužiocu u zakonskom roku, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.