SLUČAJ U PRIJEDORU

Radniku nije isplatio šest plata

Prijedorčanin je osumnjičen da je počinio krivična djela povreda osnovnih prava radnika i oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca

A. Ka.

PU Prijedor: Podnijeli izvještaj tužilaštvu

Foto: Ilustracija


Prijedorska policija jučer je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijela izvještaj protiv A. J. iz Prijedora zbog sumnje da je radniku iz Prijedora nije isplatio šest mjesečnih plata.

Kako se navodi u saopćenju PU Prijedor, osumnjičeni se tereti da kao direktor društva ograničene odgovornosti iz Banja Luke, protivno Zakonu o radu RS i Općem kolektivnom ugovoru koji se odnose na plate i druga primanja iz radnog odnosa, tokom 2016. godine radniku iz Prijedora nije isplatio šest mjesečnih plata u ukupnom iznosu od 2.400 KM, iako je na računu firme bilo sredstava za isplatu.

- Na ovaj način osumnjičeni A. J. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.400 KM za koliko je ujedno oštetio radnika privrednog društva - dodaje se u saopćenju.

Prijedorčanin je osumnjičen da je počinio krivična djela povreda osnovnih prava radnika i oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca.

NA VRH

Podijeli članak na