UHAPŠEN U HRVATSKOJ

Procurili novi detalji: Filip Korać je došetao pred zatvor u pratnji poznatog advokata

Protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša

Korač ušetao u remetinac. Telegraf

B. C. / Jutarnji list

30.4.2022

Filip Korać, osoba koju su mediji prozivali kao jednog od čelnika zemunskog klana i povezanu s vrhom crnogorskog škaljarskog klana, od utorka se nalazi u Remetincu gdje je sam u pratnji advokata došao s nepoznate lokacije kako bi učestvovao u krivičnom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog falsifikovanja, piše Jutarnji list. 

Protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša, i u tajnosti mu je bio određen istražni zatvor u odsutnosti, a za njim je Hrvatska bila raspisala međunarodnu potjernicu i evropski nalog za hapšenje.

Korać je, po svemu sudeći, saznao za to, pa je u pratnji zagrebačkog advokata Gordana Pregleja došao pred Remetinec rekavši da mu je određen istražni zatvor, a nakon toga je pritvoren.


Neredi u splitu 2017. godine. AFP

Korać je inače osoba koja je punila stupce medija u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana u kojima je do sada širom svijeta likvidirano više desetaka osoba.

Inače, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić javno je rekao kako je upravo Korać bio osoba koja je organizirala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića i Damira Tovarovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u decembar 2017. godine kada su Hrvati u sukobu sa suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.