PREDAO SE POLICIJI

Ko je Filip Korać, kriminalac iz Srbije, koji se povezuje sa škaljarskim klanom

Kako je objasnio njegov advokat, kazneno djelo koje je pokrenuto protiv Koraća ''nije dramatično'

Filip Korać prošle se sedmice dobrovoljno javio u zatvorski sistem u Remetincu. Marko Prpic/PIXSELL/MUP Srbije

Večernji list

30.4.2022

Filip Korać prošle se sedmice dobrovoljno javio u zatvorski sistem u Remetincu, potvrdio je to njegov advokat Gordan Preglej. 

Kako je kazao, Korać se javio se zato što je čuo da se protiv njega u Republici Hrvatskoj vodi postupak protiv zbog krivotvorenja dokumenata u kojem mu je određen istražni zatvor.

Poželio je riješiti taj problem zbog čega je kontaktirao advokata i dogovoreno je da uđe u Remetinec. Nezvanično, kako prenosi Večernji list, određen mu je istražni zatvor, a o kojem se točno postupku radi ne zna se još. 

"Nije dramatično"

- Došao je u Hrvatsku, ja sam ga otpratio u Remetinec gdje se nalazi - kazao je Gordan Preglej.

Kako je objasnio njegov advokat, kazneno djelo koje je pokrenuto protiv Koraća ''nije dramatično''.

- Radi se o bagatelnom kaznenom djelu, takvih imam nekoliko na tjednoj bazi. To nije ništa dramatično - dodao je Preglej te kazao kako je medijska hajka nastala samo zato što se radi o njemu. 

Na ovom slučaju su navodno zajedno radile srbijanska i hrvatska policija, prenosi Kurir.

- Nakon razmjene podataka s partnerskim službama, bilo ih je lako pratiti. U Evropi je pao veliki broj kriminalaca, a u istoj akciji procesuiran je i vođa Kavčana Radoje Zvicer - kazao je neslužbeno izvor Kurira.

Inače, prije tri godine u akciji hrvatske policije ''Krtica'' je otkriveno i kako su vođe klanova davale i do 15.000 eura za hrvatske pasoše, a u njihove lažne podatke bilo je gotovo nemoguće posumnjati tokom graničnih kontrola. Falsificirane dokumente koje je nabavljala kriminalna grupa pod vodstvom Nusreta Seferovića (49) poznatog i kao hrvatski ''kralj Roma'' te je dokumente osiguravala vođama škaljarskog klana, pripadnicima zemunskog klana te navijačkim grupama iz Srbije. 

Desna ruka Luke Bojovića

Filip Korać inače je u medijima poznat kao ''desna ruka'' Luke Bojovića koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Španiji.

Povezivalo ga se i s raznim kriminalnim radnjama, između ostalog i sa ubistavima, a poznat je i kao ''najveći trn'' u oku kriminalaca Velje Nevolje i Marka Miljkovića poznatog pod nadimkom "Mesar", prenosi Kurir. 

Jedini put kada je Korać bio uhapšen je bilo u avgustu 2016. godine nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi. U pritvoru je bio zadržan 48 sati, a nakon toga je bio pušten bez ikakve kaznene prijave. Osvanuo je i u medijima nakon derbija Partizana i Crvene Zvezde kada je na južnoj tribini došlo do velike tučnjave. Tada se u javnosti i spekulirao da je angažirao grupu Splićana koji su se tukli na tribini, a bio je označen kao organizator prosvjeda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.