AVAZ SAZNAJE

Pojačane mjere sigurnosti u KPZ-u Sarajevo nakon dolaska Save Marinkovića: Kompletan zatvor pokriven termalnim kamerama

Nadzire se u vanjska strana KPZ-a uključujući šetalište te dijelove područja ulica Branilaca Sarajeva i Jadranska

Piše: M. Aš.

31.7.2022

KPZ Sarajevo - Avaz
Primjena termalnih kamera - Avaz
Nadzor vanjskog dijela - Avaz
Untrašnjost zatvora - Avaz
Mjere zaštite - Avaz
+1


U Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Sarajevo pojačane su mjere mjere sigurnosti nakon dolaska Save Marinkovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, saznaje portal "Avaza"

Kompletan zatvor pokriven je termalnim kamerama putem kojih se kontrolira svaki ulaz. Kontrolira se i kompletan "S" odjel.

Na posljednjem spratu Suda, kroz staklene površine se nadzire vanjska strana KPZ-a uključujući i šetalište te dijelove područja ulica Branilaca Sarajeva i Jadranske ulice gdje je instaliran sistem perimetarske zaštite sa senzorima konstatovanja promjene situacije i evidencije kretanja putničkih motornih vozila i lica.

Inače, službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su 27. jula na Međunarodnom aerodromu Sarajevo od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršili su preuzimanje osumnjičenog Save Marinkoviča, koji se nalazio u ekstradicijskom pritvoru u SR Njemačkoj.

Ubistvo policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića se desilo 2018. godine, te je za Marinkovićem Kantonalni sud u Sarajevu raspisao potjernicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.