DOBILA NAREDBU OD BURZIĆ

Muriz Memić: Amina Ruždić i danas je lagala, svjesno je zastupala lažnu optužnicu

Ali vjerovatno nije znala da ja i Ifet možemo ovo izdržati, rekao je Memić

A. O. / B. C.

Arijana i Muriz Memić tokom današnjeg dolaska u Sud BiH

Foto: b. cerić


U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održan nastavak suđenja u slučaju "Dženan Memić". Sudi se bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela "Kristal".

Otac preminulog Dženana, Muriz Memić obratio se javnosti nakon današnjeg suđenja. 

Optuženička klupa

- Znamo mi da je Amina Ruždić dobila naredbu od Dalide Burzić. Znamo mi da Amina Ruždić je svjesno zastupala lažnju optužnicu. Amina Ruždić je jedna hulja koja mora sjediti na optuženičkoj klupi. Više puta na kantonalnom suđenju je pokušala da nas izbaci iz sudnice. Mene je nazivala javnosti. Ja sam oštećenik kojem je ubijeno dijete. Ja sam trebao sjediti pored nje, ali ta hulja Sead Kreštalica, Meris Ćato zastupali su lažnu optužnicu i svakome je jasno. Dvije kantonalne presude, presuda Vrhovnog suda, ali oni idalje istrajavaju na ovome – rekao je Muriz Memić.

Dodao je da je Amina Ruždić danas lagala, ali i Meris Ćato. Istakao je da Ruždić treba biti svjesna onog što čini. Dodaje da je i Ćato lagao, ali i dosta toga prešutio, pa se sada vodi istraga protiv njega.

- Ja ću do kraja svoga života istrajavati na tome da bude optužena Amina Ruždić i da bude procesuirana, jer ovako ne može. Sedam godina, zbog ovih hulja iz Kantonalnog tužilaštva ja se povlačim po sudovima, iako je svakome jasno da je ubica blizu ovdje. Ja se moram susretati s ubicama i gledati ih u oči, iako se sve zna – poručio je on.

Pomažu ubicama

Dodaje da je sistem spreman svašta uraditi i "ubijati" jednu porodicu pshihički. Kaže kako je Dalida Burzić od početka znala u šta se upušta.

- Ali vjerovatno nije znala da ja i Ifet možemo ovo izdržati. Nećemo nikad odustati zbog drugih građana. Ja ne znam da li će iko imati snage da ovo izdrži. Osumnjičeni se smiju – rekao je.

Dodao je da nije mogao izdržati danas, pa je rekao da se zbog Amine Ruždić "povlači" sedam godina po sudovima.

- Lagala je tamo, lagala je i danas. Ovim huljama treba doći kraj. Ja ih zovem huljama jer su takvi. Trebali su da zastupaju mene, a ne da pomažu ubicama da su nedodirljivi. Kantonalno tužilaštvo je štitilo ubice. Saznat će se i ko je ubica, ali prvo da odgovara Dalida Burzić, Vahid Ćosić, Amina Ruždić i ostali – poručio je Memić.

NA VRH

Podijeli članak na