IZAZVAO BIJES JAVNOSTI

Disciplinski postupak protiv uposlenika Ministarstva zbog Twittera o "pravim Banjalučanima"

Upoznat je sa Kodeksom ponašanja državnih službenika, kao i da je istupanje svakog pojedinca njegova lična odgovornost, koja sa sobom može snositi posljedice

Trnić se poslije izvinuo, a potom zaključao profil. Printscreen / Twitter

A. Č. / Nezavisne

28.10.2022

Damjanu Trniću, uposleniku Ministarstva finansija RS, koji je objavom na Twitteru o "pravim Banjalučanima" izazvao bijes javnosti, prijeti disciplinski postupak, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

- Pravi Banjalučani su samo oni koji su rođeni i žive od prvog dana u Banja Luci, a bar jedna generacija iza njih (odnosno roditelji) također moraju imati te "uslove". Ovi ostali su svi "fejk", a sve ih je više - glasi Trnićeva objava.

Poslije se izvinuo, a potom zaključao profil.

Kako je Nezavisnim potvrđeno iz Ministarstva finansija RS, Trnić je po osnovu ugovora na određeno vrijeme od 1. jula ove godine zaposlen na poslovima stručnog saradnika za računovodstvene operacije na nivou Glavne knjige trezora, sa srednjom stručnom spremom.

Upoznat je sa Kodeksom ponašanja državnih službenika, kao i da je istupanje svakog pojedinca njegova lična odgovornost, koja sa sobom može snositi posljedice, jer se državni službenik svojim istupima ne smije ponašati na način da šteti ugledu službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.