AKCIJA FUP-A

Steže se obruč: Pao diler Garo, bliski saradnik Adnana Maglića

U stanu pronađena droga, oružje, vaga, oprema za pakovanje, mobilni telefoni...

Maglić je saradnik Admira Arnautovića. FUP

A. Č.

29.10.2022

U jučerašnjoj akciji Federalne uprave policije uhapšeni su A.K. (1986), E.K. (1992), E.O. (1997) i N.Š. (1983) koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Kako je potvrđeno za portal "Avaza", među uhapšenima je Admir Kadrić zvani Garo koji je bliski saradnik Adnana Maglića. 

U sklopu akcije izvršen je pretres imovine koju koriste osumnjičena lica te su pronađene određene količine materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis i opojnu drogu amfetamin, vatreno oružje, vage, oprema za pakovanje, mobilni telefoni, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Maglić je saradnik Admira Arnautovića.

On se prije par dana predao SIPA-i. Za Maglićem je bila raspisana potraga nakon akcije u kojoj su uhapšeni Admir Arnautović Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović. 

Adnan Maglić, za kojim je policija raspisala potragu u okviru akcije u kojoj je uhapšen Admir Arnautović Šmrk, ranije se javio policiji. Maglić je kontaktirao advokata i obavijestio ga o predaji 20. septembra ove godine, kako je ranije pisao portal "Avaza".

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo "povreda tajnosti postupka" i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.