SAOPĆENJE

Na graničnim prijelazima otkriveno devet osoba koje su potraživali sudovi i policija

Osoba inicijala D.V. (1985.), 23. decembra 2022., zadržana je i predata službenicima Policijske uprave Bihać jer je za istom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave"

Policija tokom hapšenja. GP BIH / ILUSTRACIJA

A. O.

26.12.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 24. decembra 2022. godine, uhapsili su trojicu državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga na ulasku u BiH. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policijska uprava Mrkonjić Grad za M.B. (1998.) raspisala potragu zbog krivičnog djela "napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju službene dužnosti". Kontroliran je na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Na istom graničnom prijelazu slobode je lišena i osoba inicijala E.O. (1996.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela "teška krađa". 



Laka tjelesna povreda

E.O. je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Na prijelazu Gradina lišen je slobode A.M. (1998.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, otkrili su dvojicu državljana BiH koje su potraživali nadležni organi na ulasku u BiH, na prijelazu Izačić. E.D. (1998.) je uhapšen 24. decembra 2022. jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela "laka tjelesna povreda". Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Osoba inicijala D.V. (1985.), 23. decembra 2022., zadržana je i predata službenicima Policijske uprave Bihać jer je za istom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave".


Izdržavanje kazne zatvora

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 24. decembra 2022., uhapsili su osobu inicijala Ž.J. (1999.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 23. decembra 2022., na ulasku u BiH na prijelazu Brod, uhapsili su osobu inicijala S.P. (1977.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela "nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici". Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 23. decembra 2022., uhapsili su dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac. Naime, utvrđeno je da M.S. (1994.) i I.Ć. (1983.) potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.