ISTOČNO SARAJEVO

Gilmar optužen za pokušaj ubistva

Boris Mitrović pucao muškarcu u noge u kafani

Gilmar ostaje u pritvoru. Facebook

B. C.

8.2.2023

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Borisa Mitrovića zbog pokušaja ubistva iz člana 124. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 22. istog zakona, saopćeno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Ispalio sedam metaka 

Optužnicu protiv Borisa Mitrovića Gilmara koji je u decembru prošle godine ranio muškarca u kafani, potvrdio je Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

- Optužnicom se Borisu Mitrovićusu stavlja na teret da je dana 03.12.2022. godine na području opštine Istočno Novo Sarajevo u Ul. Vuka Karadžića br. x nakon prethodne verbalne prepirke sa licem G.Nj. izašao iz ugostiteljskog objekat „Rakija Bar” te koristeći usluge taksi vozila „Skale "otišao do kuće H.A. koja se nalazi u ulici Vuka Karadžića broj x, Opština Istočno Novo Sarajevo, da bi se potome sa istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta, te u namjeri da liši života G.Nj., sa ulaznih vrata objekta iz vatrenog oružja - pištolja, nepoznate marke ispalio sedam 7 metaka kalibra 7,65mm kojom prilikom su četiri ispaljena zrna pogodila G.Nj., nanjevši mu povrede u vidu tri prostrijelne rane u predjelu lijeve potkoljenice sa prijelomom kosti lijeve golenjače i prostrijelnu ranu desne nadkoljenice nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu- navedeno je u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Produžen mu pritvor 

Odlučujući o prijedlogu okružnog tužioca, vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, donijelo je rješenje 02.02.2023. godine, kojim se prema osumnjičenom, nakon potvrđivanja optužnice, produžava pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže 2 (dvije) godine, s tim da će sud vršiti kontrolu opravdanosti daljeg trajanja pritvora svaka 2 (dva) mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.