TREBINJE

U saobraćajnoj nesreći povrijeđeni džudisti: Dobro su i zdravo

Više osoba je povrijeđeno u sudaru četiri vozila u mjestu Staro Slano kod Trebinja.

Povrijeđeni su prebačeni u trebinjsku bolnicu. Bolnica Trebinje

Z. K.

20.2.2023

Džudisti i trener iz džudo kluba "Laktaši", koji su sinoć imali saobraćajnu nezgodu po povratku sa takmičenja u Trebinju, živi i zdravi, potvrdio je sinoć Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša.

Redovna procedura

On je dodao da su se neki vratili sinoć, a da će za ostale biti organiziran prijevoz danas, kada se završe redovne procedure u trebinjskoj bolnici. Iz džudo kluba "Laktaši" saopćili su da su svi džudisti dobro, da su zdravi i sa manjim povredama.

- Neizmjernu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću, koji je odmah odreagovao i ponudio svu moguću pomoć, uključujući i prijevoz za četvoro članova kluba, koji su još uvijek u Trebinju. Najviše hvala roditeljima koji su ostali pribrani i omogućili da se svi naši resursi usmjere na što brže rješavanje situacije i zbrinjavanje djece - saopćeno je iz džudo kluba "Laktaši".

Saobraćaj bio obustavljen

Podsjetimo, više osoba je povrijeđeno u sudaru četiri vozila u mjestu Staro Slano kod Trebinja. Povrijeđeni su prebačeni u trebinjsku bolnicu, gdje se za sada nisu mogli izjasniti o stepenu povreda.

Iz policije navode da su u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 18.10 sati, učestvovala vozila Hyundai, Škoda Octavia, Mercedes Vito i Opel Corsa.

Dok je trajao uviđaj, saobraćaj je na ovoj dionici magistralnog puta Trebinje – Ljubinje bio obustavljen, rekli su u policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.