SAOPĆENJE

Izvještaj Granične policije: Uhapšena lica sa potjernice

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina

Tokom hapšenja. GP BIH

A. O.

27.2.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 26. februara 2023. godine, uhapsili su osobu inicijala S.Ć. (1972.), državljanina Bosne i Hercegovine. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beča i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Dobrljin su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Novi Grad uhapsili su osobu inicijala Z.M. (1957.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“. Bh. državljanin je predat službenicima Policijske uprave Velika Kladuša.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 26. februara 2023. uhapsili su osobu inicijala B.R. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 26. februara 2023., uhapsili su bh. državljanina, S.H. (1971.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 25. februara 2023., na letu iz Hamburga, uhapsili su osobu inicijala M.O. (1968.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Orašje raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske stanice Laktaši Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 24. februara 2023., uhapsili su osobu inicijala M.G. (1996.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.