IZVRŠENI PRETRESI

Detalji akcije u Sarajevu: U Golfu pronađeni automatska puška i kofer s tri kilograma spida

Dvije osobe zadržane na kriminalističkoj obradi

Zaplijenjeno oružje i narkotici. MUP KS

B. C.

14.3.2023

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo,  13.03.2023. godine, u poslijepodnevnim satima slobode su lišili 28-godišnjeg S.M. i 33-godišnjeg H.Z., oba iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /čl. 238. st. 1 KZ FBiH/ i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija /čl. 371 KZ FBiH/.

Narušavanje javnog reda i mira

- Istog dana, oko 11.00 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je informaciju da je na raskrsnici ulica Skenderija - Skenderija čikma, od strane više, vjerovatno naoružanih NN osoba, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Izlaskom na teren, policijski službenici su na mjestu događaja zadržali dvije muške osobe u dva motorna vozila. Vizuelnim pregledom, u jednom od vozila, policijski službenici su uočili jedan otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet - oblijepljen ljepljivom trakom - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Obaviješten dežurni tužilac

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je izvršen pretres oba putnička motorna vozila: Golf A7 i Mini Cooper. U vozilu Golf pronađeno je vatreno oružje - automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed, bruto mase 3.140 grama.

Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste lica lišena slobode.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad S.M. i H.Z.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.